Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Türkiye’nin ilk fizik tedavi ve rehabilitasyon fakültesidir. Kuruluşu 1961 yılına uzanan, ülkemizde kurulan ilk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak ilk mezunlarını 1965’te veren olarak veren Bölüm, 2019 yılında fakülte oldu. Fakülte, sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli bir yere sahip eğitimi, araştırma ve uygulama üniteleri, protez-ortez atölyesi ile Türkiye´deki tüm üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri arasında kurulduğu günden bu yana ilk sırada öğrenci almaktadır. Öğrenim süresi 4 yıl olan Fakültenin, eğitim dili Türkçedir.

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. F. Gül Yazıcıoğlu canlı yayında sorularınızı yanıtladı.

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selan Serel Arslan canlı yayında sorularınızı yanıtladı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Resmi Sayfalarında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Lütfen tıklayın.