Ar-Ge Projesi Ticari Ürün Oldu

Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) aracılığı ile Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Eroğlu ve Serra Dermokozmetik ve Medikal Ürünler San. ve Tic. Ltd. Şti arasında imzalanan Ar-Ge projesinin ürünü olarak “T-Brush Efervesan Diş Macunu Tableti” isimli ürünler gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından 2020 yılının Ekim ayında ticarileşmiştir.

T-Brush Efervesan Diş Macunu Tableti, sürdürülebilirlik bakış açısı ile hazırlanmış doğal ürün kategorisinde bir ürün olarak konumlandırılmıştır. Ürünün ambalajı Forest Management Certification (FSC) sertifikalı kâğıttan hazırlanmış olup ambalajında plastik bileşen bulunmamaktadır. T-Brush metal kapaklı cam bir ambalaj içerisinde tüketicilere sunulmakta ve sürdürülebilirlik açısından ayrı bir kimlik taşımaktadır. Sadece çevreci bakış açısı ile kalmayıp kullanıcıya her seferinde aynı miktarda bileşen ile standardize bir diş bakım imkânı da sunmaktadır. Ayrıca vegan sertifikalı olan T-Brush için hiçbir aşamada canlılar üzerinde deneme yapılmamış ve “cruelty free” olarak adlandırılabilecek bir üründür. Pandeminin hayatımıza girmesi ile birlikte önemini daha da iyi anladığımız kişisel hijyen konusunda da çok önemli avantajlara sahiptir. Konvansiyonel diş macunlarını aile içerisinde çoğumuz diğer bireyler ile ortak kullanılmaktadır. Aile bireylerinin birinde olabilecek bir enfeksiyon, diş fırçasının uç kısmını tüpe değdirdiğimiz anda tüpe bulaşabilecek ve oradan da aynı tüpü kullanan diğer aile bireylerine geçmesi söz konusu olabilecektir. Ancak T-Brush, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmakta ve olası bulaş riskini de önlemektedir.

Yeni nesil diş macunu tablet formülasyonunda su yer almadığı ve mikrobiyal üreme riski olmadığı için içeriğinde antimikrobiyal madde yer almamaktadır. Ayrıca insan sağlığı açısından maksimum özen ile hazırlanan bu ürün formülasyonundaki tüm bileşenler “Pharmaceutical Grade” olarak adlandırılan ve ilaç üretiminde kullanılan saflıktaki kategoride yer almaktadır. Florürlü ve florürsüz olarak formüle edilen bu ürün portakal, nane, çilek aromalı ve aktif karbon içeren 8 farklı formül olarak ticarileşmiş bulunmaktadır.

Patent başvurusu kapsamında Hacettepe Üniversitesi’nin de hak sahibi olarak yer aldığı ticarileşen bu üründen, üniversitemize ilk ödeme, Nisan 2021 tarihinde transfer edilmiştir. “T-Brush Efervesan Diş Macunu Tableti”, HT-TTM aracılığı ile Ar-Ge’si yapılarak geliştirilip ticarileşen ve üniversitemize hak sahipliği çerçevesinde gelir getiren ilk ürün olma özelliği taşıyan bir üründür. Aynı zamanda T-Brush Efervesan Diş Macunu Tableti için T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan “İhracat Sertifikası” da alınmış olup, ilk ihracat anlaşması Nisan 2021 ayında gerçekleştirilmiştir.

Son Başlıklar