1966 yılında Ardahan’da doğdu. İlk ve ortaokulu Hanak, liseyi Ardahan’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümünden 1989 yılında mezun oldu.

Bir süre GAP kapsamındaki Ceylanpınar Ovası Sulama Projesinde çalıştı.  Hocalarının davetiyle döndüğü Hacettepe Üniversitesinde,  Jeoloji Mühendisliği Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. 1993 yılında yüksek mühendislik unvanını,  1997’de de doktora derecesini kazandı. Jeoloji Mühendisliği Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalında yardımcı doçent, doçent ve profesör oldu.

2004-2010 yılları arası Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2012-2018 yılları arası Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, 2016-2020 yılları arası Hacettepe Teknokent ve 2017-2020 yılları arasında Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

ANA ÇALIŞMA ALANLARI

Çalışmalarını doğal afetler ve bunların bölgesel değerlendirmeleri, kaya kütlelerinin mühendislik sınıflamaları ve bunların deformasyon modülünün belirlenmesi, tünelcilik ve problemli zeminler ile mühendislik jeolojisi ve kaya mekaniğinde yapay zekâ uygulamaları alanlarında gerçekleştirdi.

Görev yaptığı bölümde uzun yıllar Kaya Mekaniği, Mühendislik Jeolojisi ve Doğal Afetler derslerini verdi. Bu derslerin yanı sıra 20’den fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirdi. Bazıları profesör ve doçent derecelerine kadar yükseldi.

DÜNYADAKİ EN YÜKSEK DİLİMDE

SCI kayıtlarına göre, 139 yayınına 7 binden fazla atıf yapıldı ve h-endeksi 45’dir. Google Scholar kayıtlarında 11 bin atıfı bulunmaktadır ve h-endeksi 55, i10 endeksi ise 113’dür.  Reserach Gate kayıtlarında ise toplam puanı 38.64 olup dünyadaki en yüksek yüzde 1’lik dilimde yer almaktadır.

2006 TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nün yanı sıra meslek kuruluşlarınca düzenlenen altı ödüle layık görülen Dr. Candan Gökçeoğlu, çok sayıda uluslararası bilimsel toplantıya çağrılı konuşmacı olarak davet edildi.

2013-2020 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Merkez Komisyon Üyesi olarak görev yaptı. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Tabiat Varlıkları Bilim Kurulu Üyesi olan, 2007 yılından bugüne Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının teknik danışmanlığını yürüten Gökçeoğlu, çok sayıda teknik sorunlu projenin tamamlanmasına katkıda bulundu. Dr. Gökçeoğlu, bu çalışmalarının yanı sıra Malezya, Fas ve Umman’da projelerde çalıştı ve teknik eğitimler verdi.

2018 yılından bu yana Mühendislik Fakülkesi Dekanlığını yürüten Dr. Candan Gökçeoğlu, uzun süredir alanın en saygın uluslarası dergilerinde Bilimsel Kurul Üyesi (Engineering Geology, Bulletin of Engineering Geology) ve Editör (Computers and Geosciences ve Landslides) olarak çalışmakta.